Kostrekommendationer

Nu har vi kommit in på en lite roligare del i kursen som handlar om kost. Idag gick vi igenom näringsrekommendationer från livsmedelsverket. Åhh jag blir nästan irriterad vad dem rekommenderar osv.
- Kolhydrater 50-60E%
- Fett 25-35E%
- Protein 10-20E%.... Det här går jag med på...det beror givetvis på vem personen är, om den idrottar, sjukdomar och andra saker som man ska ta hänsyn till.

MEN, ät bröd till varje måltid!!! Vad är det för vilseledande rekommendation?? För personer som idrottar som inte får i sig tillräckligt med kolhydrater, personer som äter väldigt LITE kostfiber kan det vara bra, MEN bara om det är grovt bröd och det innehåller mycket kostfiber. En person som försöker gå ner i vikt, eller vill vara hälsosam är detta inte att rekommendera om personen ändå får i sig tillräckligt med kalorier, kolhydrater och kostfiber. Det känns är lite stenåldern, kanske är dags att ändra lite rekommendationer!!!

Sen hörde jag på nyheterna imorse, "Ny forskning visar att enda sättet att gå ner i vikt på (bantningsmetod) är att äta mindre än vad som förbrukas." Alltså ska Ein vara mindre än Eut.... hahaha REDAN!! det var nog det sämsta jag hört på länge.. så långt hoppas jag dem flesta förstår. :)

Det är mycket som handlar om kost, träning och metabolism idag...men OJ vad folk inte vet vad dem gör egentligen. Vad sägs om alla kosttillskott? Jag accepterar att folk äter protein, kreatin osv.. OM DEM VET ANLEDNINGEN till varför dem äter och vad som händer vid intaget. (oftast behövs det inte, det räcker med rätt kost) Men alla "bland tillskott" Bullshit!!! Helt emot dem!! GI dieter...?? Visst vi klarar oss utan kolhydrater, ett tag. men är det ett "bra" sätt för kroppen? Varför bryta ner kroppen när vi kan gå ner i vikt på bättre, långvarigare sätt?

MMM, finns kanske inga riktiga svar, jag har inte rätt svar. Men det tål att tänkas på vad vi håller på med när vi mixtrar med våra kroppar!!!  :)

//Trevlig kväll!

dagen före stormen..

Imorgon kommer kemi tentan tillbaka..
Jag brukar väldigt ofta känna att det inte gått bra, men ändå på något konstigt vis lyckas jag alltid klara tentorna. Nu är jag till 99% säker på att det blir ett U. Så hela helgen är ledig för att kunna plugga kemi. Jag vet seriöst inte en enda fråga jag svarat rätt på.. :( så finns nog bara ett alternativ! Det visar sig imorgon.... skulle det mot fömodan bli ett G då äre FEEEST!!! 

Idag har jag även gjort klart mitt aqua pass, bytt ut nästan alla låtar. så nu blir det roligt att köra igen, behövs ny inspiration. På lördag ska jag på ett inspirationspass med en instruktör från Luleå, vanligt aqua och djupvatten. Kanske lite nya rörelser...Förresten har jag kört igång med djupvatten nu. Första gången var det bara 6 deltagare..känns lite tråkigt. Men i tisdags var det ändå 16 pers. :) Jag hoppas att det ska öka med deltagare, det är mitt mål den här terminen, att djupvattenpassen skall vara fullbokade i slutet av terminen!  Lite svårt med målgruppen då det är många som går på "vanlig" aqua som tycker det är för kallt å jobbigt med djupvatten. Samtidigt som dem som gillar lite tuffare träning gärna går på andra pass eller gymmet. Svårt att locka folk till vattnet. ;)
Det är sjukt bra träning!!!

Man blir lite knäpp som instruktör.. Är det inte folk på ens pass så börjar man direkt fundera över varför. Ska jag bli nöjd så måste det vara fullt på passet, annars känns det misslyckat. haha sjukt värre!

Nu ska jag iväg å få lite energi... när jag beöver bli glad så äre jympa som gäller, inget annat. :) Fast det händer typ 1 gång i månaden att jag går på jympa, men desto bättre när jag väl går! :)


//Ha de bra allihopa, så ses vi på tisdag 18.15 djupvatten. (behöver ju deltagare)

Det var inte igår direkt...

Var riktigt länge sedan jag uppdaterade här... men jag har inte haft ork!!! tyvärr!!

Helgen som var, så var vi ju på gala, alla var SÅ fina.


Kvällen börjar närma sig sitt slut.. å ett pose kort som vanligt!


Kanske inte bästa maten, men riktigt trevligt sällskap! :) Vad säger du, radarparet?!

Haha så fick jag en länk av Malin, KOLLA!! http://www.ibffalun.com/Arkiv.asp?ArticleID=395&

Ett tips, varje onsdagkväll på tv4 fakta är det sjukhus serier, läkare och akutmottagningar!! Meee like!

Kulla!

Äntligen har min födelsedags present kommit upp...
Ett halsband där det står "KULLA" det är jag det, en äkta DALKULLA!! :)
Älskar det!!!


Sen kan jag ju inte låta bli att ta kort på all snööö... På väg hem från skolan, sjukhuset i bakgrunden!

Under all snö är det en damm, full med vatten. Jag skulle inte vilja vara där ute å gå som någon tydligen gjort!! :)
Snart kommer helgen, guu så skönt! Ska bara plugga, ta det lugnt å festa lite! :)

Dags för Anja å Maria!!

Heeej!

Sol!

Idag har det varit en riktigt skön dag...

Struntade i föreläsningen i imorse, och sov ut. :) Behövdes kan jag lova..

Tog tag i kompletteringsuppgiften, så inte mycket kvar nu. Har pluggat metabolism..

å tagit en LÅÅNG promenad.  SOL å underbart!


Ume älven där borta.... haha inte dem bästa bilderna, dock dem enda jag tog!Bevis sol å snö!! Jag tror aldrig jag varit med om så mycket snö som det är nu. Det är bara när jag varit upp till fjälls som det varit så mycket. Men aldrig i Falun!  Är riktigt faschinerad! :) eller hur det stavas?! 

Tack Bella å Malin det är klart det löser sig... det gör det alltid!  :)

Har även avnjutit en semla, det är ju tisdag! Då får man...

Summa, BRA dag!

faaaaan, nu har jag glöm tvätten IGEN! förra gången kom jag på det FEM timmar försent. Nu äre bara en timme..

Dags å springa....

/Slarvmaja!

Helvete!!!

Idag var det som sagt inte bästa dagen i år direkt....

Det började innan jul när jag läste dubbelt, å det blev alleless för mycket. Jag tänkte att jul å lov måste ju göra mig lite pigg å få lite motivation å energi för att sluföra kursen och hemtentan över jul. Tji fick jag...det slutade med att jag jobbade nästan varje dag samtidigt som jag hade ångest över att jag inte han plugga. Psykiskt jobbigt att alltid ha något som ska göras. När jag väl kom upp till Umeå satt jag dygnet runt i två veckor å skrev klart. Faan jag var helt slut. Lämnade in den å tänkte, yes, ÄNTLIGEN borta....ska aldrig mer kolla på den uppgiften!

Idag, super stressad av all kemi och metabolism vi har.. som jag var duktig att komma ikapp lite i helgen då jag pluggade dygnet runt. Går till skolan å äntligen känner att NU, NU Ida blir det lite mindre plugg i några dagar.
HELVETET BRÖT LÖS....... jag får tillbaka min uppgift å det är ett U!!!

Ni vet när det bara kommer mer å mer å MER saker som tynger en....tillslut orkar man inte mer. Jag är inte den personen som brukar bryta ihop, men idag sket det sig. Några tårar kom, å det var SKÖNT!! ;)

Det slutade med att jag gick å tränade i två timmar för att få ur mig allt... fast jag är inte irriterad eller arg. för jag gjorde ett bra arbete (enligt mig) å jag förstår ändå varför jag inte fått g då jag missat någon liten sak.Jag är bara LESS, slut å trött! Vill bort härifrån ett tag!!!!!!!!!!! Miljöombyte behövs!

Så kom på den briljanta idén att dra upp till fjällen å plugga, men lite svårt att få med nån kompis! :( så jag får nog vara kvar å stå ut....om ingen vill?! =)

Nä nu ska jag gråta några tårar till winnerbäck å tycka synd om mig själv..haha! sen blir det plugg hela natten!!! Bara att bryta ihop å komma igen!!! :)

Ha de b

Kontaktannons??!

så äre nån som är sugen att åka upp till min fjällstuga lördag till onsdag så får ni gärna följa med??!?!!!!!!!

Behöver verkligen åka dit å plugga å bara ta det lugnt!

HELVETE!!

NU ÄR DET HELVETES JOBBIGT!!! FAAAAAAN!

Att det aldrig ska få bli harmoni i min vardag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snart bryter jag ihop åå skiter i allt!!


ska iväg å träna nu, hinner inte skriva, men det kommer en lååång piss föklaring ikväll!

På återseende!

Brunch!

Brunch blev det på Plaza idag med Kristin å Patina.. Massa olika bröd, frukt, pålägg, ägg, bacon, fil, prinskorv, juicer å VÅFFLOR med grädde å HJORTRONSYLT!!!!! Hjortronsylt är jag uppväxt på.. när jag var liten åt jag nog mer hjortron än mat! Kanske därför jag är som jag är?! =) Får tacka mormor som alltid plockade alla bär, haha! Får ta å åka upp till fjälls i sommar och plocka några hinkar med hjortron!
 
Vilka minnen! SMASKENS!


Blir så arg på mig själv.. Hade tänkt att jag skulle plugga hela dagen idag, men det är ju så lätt att komma på andra viktiga saker som måste göras. :)
Idag ska ni veta var det riktigt viktiga saker som kom upp i mitt huvud. Jag börja fundera på varför jag pluggar det jag pluggar å vad jag verkligen vill jobba med i framtiden... Å visst vet jag att jag går rätt utbildning, det är det här jag älskar att göra, men ändå kan man ju fundera ibland. Å det är ju ganska luddigt med idrottsmedicin, vad EXAKT jag ska jobba med. Jag vet ioförsig lite vad jag vill...så jag börja skriva upp det för att få lite iinspiration...

Några mål och saker jag ska ha gjort innan mitt slutgiltiga mål skall uppfyllas.
1. Jobba som rådgivare inom kost och träning.
2. Jobba som fystränare för ett elitlag inom vilken sport som helst.
3. Jobba med tester för elitidrottare och lägga upp profiler.
4. Jobba på en anläggning och huvudansvarig för flera anläggningar och vara "spindeln i nätet".

Slutgiltiga mål, öppna en egen anläggning. :) Den ska innehålla många spännande grenar. Så inom 15 år SKA jag ha en anläggning. Hoppas ni kommer!! :) Ni är välkomna!

Jag kan se det framför mig hur det kommer se ut... mmm, där kom inspirationen, å plugget blev klart snabbt som attan!

Dags för Beck!!

Sov gott!


Mys kväll!

Carro bjöd på middag... "flygande jakob och ris"


På vägen hem var jag bara tvungen att ta kort på all snö.Alla cyklar insnöade! :)

Sängen tidigt idag, jag laddar för brunch på plaza med Kristin å Patina. Kan garantera att det blir några timmars ätande, speciellt med oss tre. Inte ska de snålas på mat då inte... haha!!!!

Sov gott!!!

Träning

Nu känns det i kroppen kan jag lova...damn va träningsvärk kan smärta. :)

Körde ett pass med triceps, bröst,
andra passet ben
tredje passet biceps å rygg, skulderblad..

Sen drog vi in lite mage, rygg å axlar där vi kände för det! :)

Så en veckas träning Patina, det gjorde vi bra! Snart växer musklerna..


Nä tur vi inte har detta mål, FYYYYYYYY!!!!!!

Nu är det snöstorm i norrland kan jag lova. Man ska veta att man lever.. -18 å piskande snö....Not nice!
Jag å Sus på väg hem från skolan... så my friends down in the south, please dont complain! :)Dags för mer plugg..kemisk metabolism... mmm va roligt!!

Middag hos Carro ikväll med schlager! najs prajs!

Heeeeej!

Gyyyym!

Äntligen har jag å Patina dragit igång med styrketräning seriöst!!!! Även om det blir lite lugnare dem första två veckorna...

Idag blev det triceps å bröst.. å en del axlar. :) Shit va jag insåg att jag är SVAG! behövs rejält med träning..


Blir galen när man är i gymmet efter 16, så mycket folk ju. Även om det garanterat finns över 200 maskiner så är alla jämt fulla å man kan inte göra dem övningar man tänkt. Bättre på dagarna när det bara är 50 pers i gymmet :)  men men... inget att klaga på, finns ju som sagt alla maskiner man kan tänkas behöva iaf :) IKSU, me like!!!!

Så inatt ska jag mäta min vilopuls och kolla hur vältränad jag är...ska göra experiment och sova med min pulsklocka i en vecka :) Kan va intressant...


Vad ligger ni på i vilopuls?!

Dags för lite tonfisk å pasta igen, mums! gött!

ha de.


PANIK!

Åhhh jag blir så less.....faaaan min brännare på datorn har ett stort problem. Om han inte skärper sig snart kommer jag få psykutbrott på honom.

Ibland går det super att bränna å kolla filmer, men en dag som denna när jag ska bränna en skiva, då har han sagt
"tack å hej"!
Jag tror att vi är lite osams, för det är när jag verkligen behöver min skiva som han sticker å sabbar för mig....)=

Kan det vara mitt fel för att jag tappa datorn i golvet!? näää...

Åh idag äre tisdag, Andra avenyn, så himla bra eller hur Carro? ;)

dags nu... slåss lite mer med brännaren!

Födelsedag!

Det har som sagt varit mycket ett tag nu... som jag redan klagat på. Men man måste få beklaga sig nånstans. :) Vi har alla svackor i livet, å min har varit ett längre tag nu. Men vilken skön helg det varit...

Det började med pass på spa, skynda tillbaka till IKSU och körde aerobic med Elin, så roligt!
På kvällen blev det bio, "chingeling"..äh kommer inte ihåg vad den heter riktigt. men med Angelina Jolie :) Sååååå bra film. Värd att se!Lördag, å min födelsedag... SUSHI på nya resturangen, damn va gott det är. Haha jag körde ju på "gravidtallriken", men det är okey det med! Gillar inte riktigt all lax....

På kvällen for jag och sus till Elin där det blev middag. Färsk pasta, champinjoner, sockerärtor, paprika, minimajs och champinjonsås. SMASKENS!!

Nu har jag införskaffat mig en pulsklocka... äntligen!! Jag körde aerobic i lördags, å medelpulsen låg på 155..max på 182. Helt okey värden.. Det sjuka var att igår körde jag med pulsklockan igen,
AQUA - medelpuls 145 och max 178. Konstigt?! Nja, men ovanligt högt. Direkt efter det var det aerobic en timme..
Medel på 175 och max på 188.... Det är SJUKT!!!! i pulsfasen i 14 minuter...så visst stämmer klockan. men jag är inte normal. Kanske ett tecken på sjukdom? men jag känner mig frisk!
Jag får se hur det utvecklar sig, kanske ligger sjuk i helgen?!

I söndags hade jag lite födelsedagskalas och bjöd på tårta,


Ganska fin för att vara gjord av mig va?! STOLT!

å HALLONGROTTOR, ett måste på födelsedagen..


Djupvattenpasset är ihopmixat å klart, så nu kör jag på fredag! Ska bli skoj....Sen hoppas jag få se lite folk på passen på sport....kom, kom, kom mina vänner :)

Äh ska fösöka plugga lite kemi igen..

See y!


RSS 2.0